14/9/16

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ




Σε δυο πολύ σημαντικές κινήσεις προέβει χθες το βράδυ η ομάδα μας, λέγοντας τέλος πια στην αδικία που γίνεται εις βάρος της.
Ενώ είχε συμφωνηθεί και φέτος το καλοκαίρι, ένα πρόγραμμα με τις ελάχιστες δυνατές ώρες για να μπορούν να λειτουργούν τα τμήματα μας, ξαφνικά μας ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι αλλάζει… και όχι μόνο χάνουμε ώρες αλλά παίρνουμε και τις χειρότερες δυνατές!!!


Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης της ομάδας να βρεθεί μια λύση ,αυτή δεν βρέθηκε.
Σε συνέλευση των γονέων με την διοίκηση της ομάδας αποφασίστηκαν δυναμικές δράσεις και κινητοποιήσεις ,προκειμένου να βρούμε το δίκιο μας.

Συγκεκριμένα ,οι γονείς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ακλούθησαν τα εξής:

1.Μετα από αίτημα λάβαμε τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ,παρουσία πλήθους  γονέων και αθλητών ,που γέμισαν την αίθουσα . Ο αντιπρόσωπος των Γονέων Πανάϊκας Θεοδόσης, ανέλυσε παραστατικά, όλη την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ότι ενώ έχουμε μια δυναμική πάνω από 120 άτομα ,οι ώρες που μας δίνονται είναι μηδενικές.
Ανέφερε επίσης την ΄΄ξαφνική΄΄ αλλαγή  του προγράμματος ,προς όφελος άλλης ομάδας, με το 1/3 δυναμικό σε σχέση με εμάς.
Το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να συνεισφέρουμε στο Δήμο χρηματικά ή ανταποδοτικά με αθλητικό υλικό, κατασκευές στο γήπεδο , τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες δεν το πράττουν κ.α.
Στην συνέχεια οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις ταχτήκαν υπέρ μας ,ζητώντας την δικαίωση των αιτημάτων μας, μέσα σε χειροκροτήματα .
Ο Δήμαρχος επίσης, αφού ενημερώθηκε για το τι συμβαίνει , είπε ότι θα εξεταστεί το θέμα μας και θα γίνει προσπάθεια για την καλύτερη λύση και βοήθεια του σωματείου μας.

2.Το επόμενο ραντεβού ήταν στο κλειστό Χολίδειο γυμναστήριο, όπου πάνω από  γονείς και αθλητές έκαναν κατάληψη και διακοπή της προπόνησης .
Σε μια ώρα που είχε συμφωνηθεί να είναι δική μας και αντί αυτού βρήκαμε 8 άτομα άλλης ομάδας να προπονείται και 40 παιδιά δικά μας να έχουν απομακρυνθεί σχεδόν βίαια .


Σήμερα το πρωί ,η διοίκηση της ομάδας και αντιπρόσωπος γονέων συναντήθηκε σε κλίμα ηρεμίας με τον πρόεδρο της ΔΗΦΑ κ.Δασκαλάκη ,συζητήθηκε το πρόγραμμα εκ νέου και δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν σε κλίμα ισονομίας και δικαιοσύνης.
Περιμένουμε την τελική απόφαση και το Σάββατο 9:00 θα γίνει εκ νέου συνέλευση στο κλειστό γυμναστήριο ,για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να προβούμε σε ανάλογες κινήσεις και ακόμα πιο δυναμικές, ούτε στην παραπέρα δημοσιοποίηση ονομάτων και καταστάσεων ,καθώς ευελπιστούμε στην ήρεμη επίλυση των προβλημάτων μας .

Το θετικό είναι ότι φάνηκε η δυναμική της ομάδας μας , οι γονείς είναι δίπλα στους αθλητές και την ομάδα και θα περιφρουρήσουν  το δικαίωμα των παιδιών τους να αθλούνται με καλύτερες συνθήκες ,σε  άριστη συνεργασία με την διοίκηση .
Άλλωστε η ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ δεν είναι απλά μια ομάδα μπάσκετ ,είναι μια οικογένεια δεμένη ,μακριά από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.