25/5/19

Ο Γ.Σ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ''ΩΣ ΕΔΩ''! ΑΛΗΘΕΙΕΣ – ΑΔΙΚΙΕΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ




Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

    Ο μη κερδοσκοπικός γυμναστικός σύλλογος,  ’’ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ’’,  ιδρύθηκε το 2010, από πρώην αθλητές καλαθοσφαίρισης, προπονητές και ανθρώπους με αγνή αγάπη για το άθλημα.
    Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα  ΠΡΟΤΥΠΟ για τον αθλητισμό, χωρίς τις γνωστές παθογένειες των παραγόντων και μακριά από συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις.
   Θέλαμε να φέρουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε κοντά στον αθλητισμό, με σκοπό να γίνει για αυτούς τρόπος ζωής.  Και όλα αυτά σε έναν δήμο που τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα μαστίζουν την νεολαία μας.
  Σήμερα περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες  γυμνάζονται υπό την στέγη του συλλόγου μας. Με πολλές δυσκολίες  έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια όμορφη ‘’οικογένεια’’ από αθλητές και γονείς που μας στηρίζουν και έχουν γίνει συνοδοιπόροι στο έργο μας.






ΑΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το κερδισμένο ‘’στοίχημα’’ του συλλόγου μας.  Μέσα σε μόλις 2 χρόνια πορείας, το ανδρικό κατάφερε την αήττητη άνοδο του το 2018 και την 2η συνεχόμενη άνοδο του το 2019. Αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από αθλητές που διαμένουν στην πόλη των Αχαρνών. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι η ομάδα αυτή παίζει σχεδόν πάντα σε  γεμάτο γήπεδο!
Και τα δύο αυτά χρόνια αγωνιζόταν  ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ, στο γήπεδο του Κόκκινου Μύλου, ένα δημοτικό στάδιο της πόλης! Κάθε Παρασκευή αργά το βράδυ, πολλές φορές πολύ αργά…
Με μόνο μια προπόνηση στο γήπεδο αυτό… Κάθε Πέμπτη στις 22:00…
Και πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι κάθε Κυριακή βράδυ έκανε εκεί προπόνηση το παιδικό των Αγίων Αναργύρων…. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μας πήρε συνεχόμενες 2 ανόδους παίζοντας ουσιαστικά ΟΛΑ της τα παιχνίδια ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!!!

Συνεχίζοντας, οι υπόλοιπες προπονήσεις του ανδρικού μας γίνονταν σε γειτονικό Δήμο (!!!), με δημοτική διοίκηση που έδειξε να συμμερίζεται περισσότερο τα προβλήματα της ομάδας μας από ότι οι συντοπίτες μας και έδειξε διάθεση να μας βοηθήσει. Για αυτούς η προαγωγή του αθλητισμού είναι αυτονόητη διαδικασία κάτι που δεν ίσχυε μάλλον στο Μενίδι μέχρι σήμερα. Χωρίς αυτήν την βοήθεια απλά δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε…





ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Το καμάρι του συλλόγου μας είναι οι υποδομές μας! Αυτήν την στιγμή στον σύλλογο μας λειτουργούν 9 τμήματα , τα περισσότερα αγωνιστικά. Προπονούμαστε στο Χολίδειο γυμναστήριο, με το χειρότερο-επικίνδυνο  δάπεδο σε όλη την Αθήνα.

Οι λειτουργικές μας ώρες είναι περίπου 14 την εβδομάδα, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν 9 τμήματα, για προπονήσεις και αγώνες! ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ για τις ανάγκες μας και ειδικά σε σχέση με αυτές που δόθηκαν σε άλλον σύλλογο εκεί, ο οποίος έχει πολύ λιγότερα  παιδιά από εμάς κι επίσης είναι πλέον 2 κατηγορίες κάτω από εμάς!
Μας δόθηκαν λοιπόν οι χειρότερες ώρες για να προπονούνται μικρά παιδιά. Μεσημέρια και αργά το βράδυ καθημερινά, ενώ τα σαββατοκύριακα 8-10 το πρωί και 7:30 με 9:30 το βράδυ. Ευτυχώς οι δύο μόλις κανονικές ώρες που μας δόθηκαν φέτος μέσα στην εβδομάδα (!!!), ήταν και αυτές που μας έδωσαν μια ανάσα.

Ανάσα στην ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ που αντιμετωπίζουμε.

Να μην μιλήσουμε φυσικά για τα ανοιχτά γήπεδα του Δήμου  που χρησιμοποιούμε, γιατί η κατάσταση τους είναι τραγική και επικίνδυνη. Τα παιδιά μας είναι εκεί όμως! Στο κρύο, στην βροχή, να προπονούνται ακόμα και χωρίς φώτα…!!!





ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ομάδας μας  είναι ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ για την πόλη των Αχαρνών. Όλη η Αθήνα μιλάει για την λειτουργία του ΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ. Του χρόνου θα αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με τους γειτονικούς Αχαρνής και τους Θρακομακεδόνες, ενώ βρίσκεται 2 κατηγορίες πάνω από τον Αχιλλέα.

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

Την επόμενη χρόνια δεν θα αρκεστούμε  στα ψίχουλα που ίσως κάποιοι να θέλουν να  μας πετάξουν. Απαιτούμε ίση και δίκαιη μεταχείριση.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ όλους τους συλλόγους και την ιστορία τους.
Δεν θέλουμε να κάνουμε εισβολή σε κανένα γήπεδο.
Δεν σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ή να μεταφέρουμε ακαδημίες σε άλλο κλειστό πλην του Χολίδειου.

Εμείς απλά απαιτούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή καλύτερες συνθήκες προπόνησης και συγκεκριμένα:

1    1. Κανονική έδρα σε κατάλληλο γήπεδο του Μενιδίου για το αντρικό μας τμήμα, όπου θα προπονείται σε φυσιολογικές ώρες όπως απαιτεί πλέον η κατηγορία,  5 φορές την εβδομάδα, όπως ισχύει για όλους τους άλλους συλλόγους.

 2. Περισσότερες και κυρίως καλύτερες ώρες στο Χολίδειο γυμναστήριο για τα τμήματα υποδομών μας, σε σχέση με τις ακατάλληλες ώρες που είχαμε μέχρι τώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι…

 3. Αλλαγή του δαπέδου στο Χολίδειο. Το υπάρχον δάπεδο είναι πλέον επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών!

 4. Αναμόρφωση ενός ανοιχτού γηπέδου για να καλύψει μέρος των τεράστιων προπονητικών αναγκών μας.

 5. Ενέργειες για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο έχει τεράστια ανάγκη γενικότερα ο δήμος μας.



Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές. Οι υποψήφιοι  δείχνουν να συμμερίζονται τα προβλήματα και τις ανάγκες μας. Μιλούν για ίση μεταχείριση από εδώ και πέρα, με πλάνο,  σχέδιο και πάνω από όλα με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Ελπίζουμε πραγματικά να μην μείνουν στα λόγια αλλά να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έργα. Γιατί αυτήν την φορά η αντίδραση και οι κινητοποιήσεις μας θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΕΩΣ ΕΔΩ!

Αυτήν την φορά τα προγράμματα των γηπέδων θα δημοσιοποιηθούν, όπως και αυτοί που τα καταρτίζουν και αυτοί που τα σχεδιάζουν υπόγεια, εις βάρος συνήθως της ομάδας μας….
Με ονόματα και ιδιότητες.

Κλείνοντας θα πρέπει όλοι να ξέρουν ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες πλέον δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη.
Είναι αυτές όμως που σηκώνουν τα παιδιά από τον καναπέ και τον υπολογιστή, που τα αποτρέπουν από τις καταχρήσεις και προάγουν την σωματική και ψυχική υγεία. Είναι αυτές που διδάσκουν ήθος και αξίες.

Ελπίζουμε επιτέλους,  η νέα δημοτική αρχή να σταθεί δίπλα στους αθλητές της πόλης μας, σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις ομάδες, με ΔΙΚΑΙΗ και ΙΣΟΝΟΜΗ μεταχείριση.
Να δημιουργήσει τις αθλητικές υποδομές  και τις συνθήκες προπόνησης ώστε να αναπτυχθούν πρωταθλητές και να προαχθεί η δια βίου άσκηση!

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ  ΧΩΡΟΙ –ΠΑΡΚΑ –ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ας είναι ένα τρίπτυχο που επιτέλους κάποιος θα δώσει προτεραιότητα για το καλό όλων των πολιτών του δήμου μας.