21/7/22

Δελτίο τύπου: Μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα παρά τις επιτυχίες!

 


Ο ΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ  είναι ένας σύλλογος που δημιουργήσαμε το 2010. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα-οικογένεια , όπως όλοι μας θέλαμε να βρισκόμαστε στα αθλητικά μας χρόνια στο παρελθόν. Μακριά από κάθε είδους συμφέροντα, παθογένειες και παραγοντισμούς, με μοναδικό στόχο την ώθηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων παιδιών στον αθλητισμό.
Στο ξεκίνημα ήμασταν λίγοι και απελπιστικά μόνοι… όμως στην πορεία αυτό άλλαξε και μάλιστα πολύ γρήγορα!  Τα παιδιά μας μεγάλωσαν, η ομάδα αναπτύχθηκε σε όλα τα επίπεδα, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, έχοντας στα τμήματα μας περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες, όλοι ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ !!!


Το ανδρικό μας από την Δ’ ΕΣΚΑ βρέθηκε μέσα σε 4 χρόνια να διεκδικεί άνοδο στην  Γ’ ΕΘΝΙΚΗ.  3 συνεχόμενες ανόδους και παραλίγο και μια 4η…!!! 
Οι Κορασίδες μας μετά από μια εκπληκτική πορεία ανέβηκαν στην Β’ Κατηγορία!
Οι Παμπαίδες Β έκαναν σπουδαία πορεία στο juniorNBA.
Οι Παμπαίδες Α και τα Μίνι προκρίθηκαν στις επόμενες φάσεις και γενικά όλα τα τμήματα μας έκαναν πολύ υπερήφανους με τα αποτελέσματά τους αλλά κυρίως με το ήθος και την αξιοπρέπεια που επέδειξαν.
Αν όλα αυτά δεν είναι πρόοδος και ανάπτυξη τότε ποια είναι;

Χαιρόμαστε κάθε φορά για τα συγχαρητήρια που δεχόμαστε από φίλους και ανθρώπους του αθλητισμού. Και για τις επιτυχίες των τμημάτων μας αλλά και για όλη αυτήν την όμορφη και υγιή  κατάσταση που έχουμε δημιουργήσει.
Αν ήξεραν όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι,  με τι αγώνες, εμπόδια και δυσκολίες έχουμε κάνει όλα αυτά τα πράγματα, τότε μόνο θα κατανοούσαν πλήρως την πραγματική αξία της προσπάθειάς μας.
 

Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα να αναφερθούμε όχι στις επιτυχίες αλλά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σύλλογος , με την ευχή να δοθούν λύσεις:
 
1.    ΚΛΕΙΣΤΟ ‘’ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ’’
Τα τμήματα ακαδημιών και τα αγωνιστικά μας  προπονούνται στο κλειστό ‘’Μπάμπης Χολίδης’’. Με βάση την δυναμικότητά μας, οι ώρες που έχουμε είναι δυστυχώς πολύ λίγες και πολλές από αυτές  ακατάλληλες για προπόνηση. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούμε το κλειστό περίπου 22-25 ώρες εβδομαδιαίως, για προπονήσεις και αγώνες  για τα τμήματα: 
ΠΑΙΔΙΚΟΥ
ΕΦΗΒΙΚΟΥ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ
ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΠΡΟΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ
ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΑΓΟΡΙΩΝ
ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
3 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΔΗΜΙΩΝ
2 ΤΜΗΜΑΤΑ PROJUNIOR.

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ οι 200 και παραπάνω αθλητές-τριες μας, όλοι κάτοικοι Αχαρνών, να μπορέσουν να προπονηθούν σωστά, όταν δεν τους δίνονται οι κατάλληλες ώρες προπόνησης γι αυτό.  Ή θα πρέπει να τα παρατήσουν ή θα πρέπει κι εμείς σαν σωματείο ΝΑ ΑΠΩΘΟΥΜΕ αυτά τα  παιδιά από τον οργανωμένο αθλητισμό, όπως κάποιος είχε το θράσος να μας το ζητήσει στο παρελθόν…

Η λύση γι’ αυτό το πρόβλημα είναι η δικαιότερη κατανομή των ωρών στο κλειστό γυμναστήριο με βάση την δυναμικότητα των σωματείων και φυσικά η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων  για να μπορέσουν τα παιδιά των Αχαρνών να αθληθούν και να προοδεύσουν . Αυτό δεν αφορά μόνο τη ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ αλλά και όλα τα σωματεία που προάγουν τον αθλητισμό στον Δήμο.

Το κλειστό γυμναστήριο ‘’Μπάμπης Χολίδης’’ είναι η φυσική μας έδρα και είναι σε τραγική κατάσταση...  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μετά από πολλά χρόνια απραξίας, η παρούσα δημοτική αρχή αξιοποίησε το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος’’ και πλέον ξεκίνησαν εργασίες για την επισκευή της οροφής, του φωτισμού και της αντικατάστασης του δαπέδου.
Αυτό που περιμένουμε είναι σε πρώτη φάση είναι το αυτονόητο, δηλαδή περισσότερες ώρες προπόνησης για τα παιδιά μας την νέα χρονιά.
 
 
2.  ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Ο σύλλογος μας χρησιμοποιεί το ανοιχτό στην Αγίου Διονυσίου για να καλύπτει κάποιες από τις προπονητικές ανάγκες του. Δυστυχώς είναι σε τραγική κατάσταση όπως και τα περισσότερα ανοιχτά του Δήμου. Με δικά μας έξοδα βάλαμε φωτισμό, βάψαμε υποτυπωδώς το γήπεδο, κάναμε διαγράμμιση και επιδιδόμαστε σε καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου ανά περιόδους. Αποτέλεσμα είναι, εκτός από τους αθλητές μας, να έχει γίνει πόλος έλξης και για δημότες που θέλουν να αθληθούν.
Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε πριν ένα χρόνο, για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη και του Δημάρχου  μας, για την ανακατασκευή 15 ανοιχτών γηπέδων στο Δήμο. Δυστυχώς  δεν έχει προχωρήσει ακόμα κάποιο έργο και ευελπιστούμε σύντομα να  δρομολογηθούν και αυτά, μαζί με τα υπόλοιπα που ξεκίνησαν.
Όχι μόνο για τις ανάγκες των σωματείων, αλλά και για όλους τους δημότες, για τον κάθε μπαμπά και μαμά που θέλει να πάει να παίξει με το παιδί του, αλλά δυστυχώς αυτήν την στιγμή δεν μπορεί, καθώς όλα τα ανοιχτά γήπεδα είναι ακατάλληλα και μερικά είναι και επικίνδυνα.

 
3.       ΑΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Έφτασε γρήγορα στην κορυφή,
όχι γιατί κάποιοι χορηγοί έβαλαν πολλά χρήματα, αλλά από την αγάπη, την δουλειά και το μεράκι αθλητών, προπονητών και μελών  της ομάδας.
Όλη η Ελλάδα μιλάει για τις επιτυχίες της ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, μιας ομάδας που τα καταφέρνει χωρίς να έχει καμία βοήθεια από πουθενά... Χωρίς έδρα, χωρίς σταθερό γήπεδο για προπόνηση, μια ανδρική ομάδα που σαν περιπλανώμενοι νομάδες, έψαχνε κάθε μέρα να δει που θα κάνει προπόνηση την επομένη…

Τα τελευταία 5 χρόνια ‘’φιλοξενούμαστε ‘’ στο κλειστό Κόκκινου Μύλου’’.  Παρότι κάναμε προσπάθειες να μπορεί η ομάδα να προπονείται 4 φορές την εβδομάδα, σε ένα γήπεδο που χρησιμοποιεί μόνο ένας σύλλογος,  αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μετά κόπων και βασάνων εξασφαλίζαμε τον αγώνα την Δευτέρα στις 22:00 και 1-2 προπονήσεις Σάββατο (!!!) και Κυριακή αργά το βράδυ, ενώ περιμέναμε πότε ο Αχιλλέας θα έπαιζε εκτός έδρας για να κάνουμε μια ακόμα προπόνηση στην ‘’έδρα’’ μας.  Αποκορύφωμα της ''άριστης'' φιλοξενίας ήταν ότι φέτος, χωρίς να υπάρχει πρωτόκολλο covid, όποτε πηγαίναμε για προπόνηση στον Κόκκινο Μύλο βρίσκαμε ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ όλα τα αποδυτήρια και οι παίκτες μας αναγκάζονταν να σκαρφαλώνουν στις πόρτες για να αλλάξουν ή να κάνουν ένα μπάνιο μετά την προπόνηση…  
Δεν γνωρίζουμε αν το γήπεδο τελικά είναι δημοτικό ή ιδιωτικό, αλλά όπως και να έχει πιστεύουμε ότι μπορούσε να υπάρχει ένα καλύτερο πνεύμα συνεργασίας για το καλό του αθλητισμού στην πόλη. Αντί αυτού όμως κι ενώ η ομάδα μας έπαιζε σημαντικούς αγώνες play offs για να ανέβει στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, δεν μας δόθηκε ούτε μια ώρα προπόνησης παραμονή των αγώνων αυτών…
 
Παρόλα αυτά, η ανδρική μας ομάδα ανέβαινε κάθε χρόνο κατηγορία!  Παίζοντας όλα αυτά τα χρόνια ουσιαστικά όλα τα παιχνίδια της εκτός έδρας, δεν σταματούσε πουθενά και το πιο σημαντικό δεν ήταν οι νίκες, αλλά ο σεβασμός που κέρδισε στον χώρο του μπάσκετ από όλους!
Αυτή την στιγμή το ανδρικό μας είναι στην ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ όλων των ομαδικών αθλημάτων στον Δήμο Αχαρνών. Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η λύση που θα δώσει η δημοτική αρχή, η οποία πρέπει να παραδεχτούμε ότι πλέον κάνει σοβαρές προσπάθειες να λύσει τα πολλά προβλήματα του Δήμου.
 
4.       ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Έχουμε κουραστεί κατά καιρούς να αντιμετωπιζόμαστε σαν ιδιώτες. Δεν είμαστε ούτε γυμναστήριο personal, ούτε κέντρο αισθητικής, ούτε παντοπωλείο …
Είμαστε ένας αθλητικός σύλλογος που συντηρείται με την αγάπη και το μεράκι  των μελών του , των προπονητών, των αθλητών, των γονιών, των χορηγών και των φίλων της ομάδας.
Οι αθλητές μας είναι όλοι δημότες Αχαρνών, που προσπαθούν μέσω της ομάδας να αθληθούν και να προοδεύσουν και μακάρι κάποιοι από αυτούς να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά και να τους καμαρώσουμε σε εθνικές κατηγορίες και γιατί όχι και σε εθνικές ομάδες. Δεν έχουν δικαίωμα τα παιδιά των Αχαρνών να ονειρευτούν;
Ότι ζητάμε δεν το ζητάμε για έναν απρόσωπο σύλλογο, αλλά γι αυτά τα παιδιά. Αυτό ζητούν οι γονείς για τα παιδιά τους  και είναι όλοι στο πλάι μας, βλέποντας τον τεράστιο και ανιδιοτελή αγώνα που κάνουμε γι αυτά.
Όλοι οι Δήμοι σε όλη την επικράτεια βοηθάνε τους αθλητικούς συλλόγους που προάγουν τον αθλητισμό, δημιουργώντας  χώρους και συνθήκες άθλησης για τα παιδιά της πόλης.
Κάποιοι δίνουν και χρηματική στήριξη και άλλες παροχές ανάλογα με την κατηγορία και τον αριθμό των παιδιών.
Εμείς δεν ζητάμε καμιά οικονομική στήριξη ,ούτε το κάναμε ποτέ .Μάλιστα όταν οι σύλλογοι είχαν κληθεί να δώσουν κάποια χρήματα στον Δήμο, ήμασταν οι μόνοι που το κάναμε και μετά αντιμετωπίσαμε την χλεύη των υπολοίπων…
 
Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο  κ. Σπύρο Βρεττό , τον αντιδήμαρχο οικονομικών  κ. Μιχάλη Βρεττό και την πρόεδρο της ΔΗΦΑ κ. Αγγελική Ζαχαριάδη, συζητήσαμε διεξοδικά για όλα τα προβλήματά μας και δόθηκαν διαβεβαιώσεις  για βελτίωση των δυσμενών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών μας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η πόλη έχει αλλάξει προς το καλύτερο τα τελευταία  χρόνια. Η δημοτική αρχή προσπαθεί πολύ και αυτό φαίνεται. Πιστεύουμε  ότι ήρθε η ώρα να δοθεί έμφαση στον οργανωμένο αθλητισμό, έναν τομέας της κοινωνίας που δίνει λύσεις και προστατεύει τους νέους από τις κακοτοπιές και τους δίνει υγιείς στόχους και προοπτική.
 
Ο ΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ είναι διαφήμιση για τον Δήμο Αχαρνών και πρέπει πια να αντιμετωπίζεται ανάλογα.


Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ