10/3/23

Κώστας Μίσσας και Λεωνίδας Κασελάκης στην πίτα του συλλόγου μας!

 



Δύο σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού μπάσκετ θα βραβεύσει ο σύλλογος μας αυτή την Κυριακή (12 Μαρτίου, 19:00) στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας μας. Δύο ανθρώπους που προσφέρουν πολλά στο άθλημά μας, τόσο με την δουλειά και τις επιτυχίες τους όσο και με τον χαρακτήρα και το ήθος τους. Πρόκειται για έναν προπονητή και έναν παίκτη  οι οποίοι μάλιστα έχουν κατακτήσει μαζί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2009!




Ο coach Κώστας Μίσσας έχει διατελέσει  προπονητής της  Εθνικής ομάδας Ανδρών, Γυναικών(5η θέση στο Ευρωπαϊκό) και Νέων Ανδρών. Επίσης έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες της Α1, είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π. του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών.
Παράλληλα διδάσκει στη Σχολή Προπονητών της FIBA Europe (FECC). Έχει σχεδιάσει και επιμελείται το πρωτοποριακό πρόγραμμα μικρών ηλικιών (ΝΟΥΣ) του Προμηθέα Πατρών. Έχει γράψει δυο βιβλία με θέματα το Μίνι-Μπάσκετ και «Φιλοσοφία Προπονητικές Κατευθύνσεις». Αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό του προγράμματος ενημέρωσης και επιμόρφωσης Γονέων, παραγόντων, αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με την δημιουργία αθλητικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα.
Είναι μέχρι και σήμερα ομοσπονδιακός προπονητής, σύμβουλος εκπ/σης της Ε.Ο.Κ.  με σημαντικό ρόλο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Τέλος μεγάλη καριέρα έχει κάνει και ως παίκτης  και μάλιστα διεθνής, αγωνιζόμενος με επιτυχία στην ομάδα του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού.

Θα βραβεύσουμε επίσης ένα από τα ‘’χρυσά παιδιά’’ των μικρών Εθνικών ομάδων, τον Λεωνίδα Κασελάκη, έναν παίκτη που ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα σαν την δική μας (Νίκη Αμαρουσίου) και έφτασε να αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Α1.
Από το 2016 είναι μέλος όλων των μικρών Εθνικών ομάδων, ξεκινώντας από την Παίδων μέχρι και την Εθνική ομάδα Ανδρών. Έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό  Εφήβων (2008) ασημένιο στο Παγκόσμιο Εφήβων(2009), χρυσό στο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων(2009), ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων(2010).
Έχει αγωνιστεί 20 φορές με την Εθνική ομάδα Ανδρών και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί στον Ηλυσιακό, ΠΑΟΚ, Νέα Κηφισία, Αστάνα, Προμηθέα Πατρών, Παναθηναϊκό και αυτήν την χρονιά αγωνίζεται στην ομάδα του Περιστερίου υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη.
Πρόκειται για έναν αθλητή που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τα μικρά παιδιά, όχι μόνο για την πορεία του, αλλά για το αθλητικό του ήθος και το σοβαρό προφίλ του.

Επίσης στην εκδήλωσή μας θα βραβευτούν οι χορηγοί μας GEMMA, ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, VIPS SECURITY για την προσφορά τους στον σύλλογό μας, καθώς και οι αθλητές μας που πέρασαν στο πανεπιστήμιο.

Όπως πάντα, μετά τις βραβεύσεις θα ακολουθήσει φαγητό και μουσική!