26/3/20

Ο Νασόπουλος στο artemisbc.gr


Ο 22χρονος Πλούταρχος Νασόπουλος ήρθε στην ομάδα μας από τον Απόλλωνα πριν 2 χρόνια και η παρουσία του πρόσθεσε ποιότητα και μπασκετικό ταλέντο στο ήδη αξιόλογο ρόστερ μας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Β' και Γ' ΕΘΝΙΚΗ καθώς και στην Α ΕΣΚΑ. Και πέρσι αλλά και φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ και πασέρ του ανδρικού μας και ένας από τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας, οδηγώντας την ομάδα στην άνοδο πέρσι και φέτος στα play off.






Οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν σταματήσει εδώ και μέρες, ενώ πλέον υπάρχει και απαγόρευση κυκλοφορίας. Πως το βιώνεις όλο αυτό?

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω συνειδητοποιήσει τόσο την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκομαι στον δρόμο τουλάχιστον την μισή μέρα αλλά σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο και για μένα αλλά και για όλο τον κόσμο!! Επίσης είναι πολύ πρωτόγνωρο το ότι είμαι αναγκασμένος να βρίσκομαι μακριά από κάθε αθλητική δραστηριότητα και είναι κάτι που με στεναχωρεί καθώς εδώ και αρκετά χρόνια η άθληση είναι η καθημερινότητα μου!!

 Στην Άρτεμις αγωνίζεσαι για δεύτερη χρονιά. Τι συνάντησες όταν πρωτοήρθες και πως εξελίσσεται η ομάδα αγωνιστικά και οργανωτικά όλο αυτό το διάστημα?

Πριν από δύο χρόνια σχεδόν που ήρθα στην ομάδα συνάντησα ανθρώπους και καταστάσεις που με έκαναν κάθε μέρα να είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου και για το ότι παίζω μπάσκετ!! Το οικογενειακό κλίμα και η σοβαρότητα ήταν τα βασικότερα που είδα και γι αυτό πήρα την απόφαση να γίνω μέλος της!! Η ομάδα έχει κάνει πολλά βήματα τόσο αγωνιστικά όσο και στην οργάνωση της!! Άλλωστε μέσα στο γήπεδο είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικά και μεγάλα βήματα έχουμε κάνει αλλά όλο αυτό προέρχεται από την οργάνωση που έχουν τα υπεύθυνα άτομα που έχουν ιδρύσει και στηρίζουν την ομάδα

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας, μια θέση που οδηγεί στα play off της ανόδου. Πως κρίνεις την φετινή πορεία του ανδρικού?

Η πορεία της ομάδας μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που το περίμενα καθώς γνωρίζοντας πόσο καλά και σκληρά δουλεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση ήταν κάτι αναμενόμενο για μένα... Για πολλούς ήταν έκπληξη και σίγουρα πίστεψαν ότι θα παλέψουμε για την παραμονή μας στην κατηγορία αλλά εγώ από την αρχή ήξερα πολύ καλά ότι θα είμαστε από τις ομάδες που θα διεκδικούν άνοδο... Και μάλιστα αν δεν είχαμε κάνει και κάποια στραβοπατήματα θα βρισκόμασταν ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους αγώνες της ομάδας, ειδικά εντός έδρας, ο κόσμος, παρά το προχωρημένο της ώρας, έδινε βροντερό παρόν. Γιατί πιστεύεις ότι συνέβαινε αυτό και πόσο η παρουσία του κόσμου βοηθούσε στην απόδοση της ομάδας?

Είναι πολύ ευχάριστο για όλους τους παίκτες να παίζουν με κόσμο που να τους στηρίζει και να βοηθάει στην προσπάθεια που κάνουν... Πιστεύω στην δική μας ομάδα οφείλεται στο ότι έχουμε καταφέρει παίκτες και φίλαθλοι να γίνουμε οικογένεια καθώς οι περισσότεροι είναι γονείς και παιδιά.. Ίσως φταίει το ότι έχουν καταλάβει και εκείνοι πόσο πάθος και δίψα έχουμε σε κάθε παιχνίδι και πόσο ματώνουμε για την ομάδα. 

 Πολλά λέγονται και οι γνώμες διίστανται για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα μόλις περάσει η κρίση, ακόμα κι αν θα χρειαστεί να παίξετε μέσα στο καλοκαίρι. Ποια είναι η γνώμη σου? 

Δυστυχώς με την κατάσταση που βιώνουμε θα πρέπει οι αρμόδιοι να πάρουν μια απόφαση για το μέλλον του πρωταθλήματος... Αν αποφασιστεί διακοπή του πρωταθλήματος είναι σίγουρο πως κάποιες ομάδες θα αδικηθούν και κάποιες άλλες κατά κάποιο τρόπο θα ευνοηθούν που σημαίνει ότι καμία ομάδα δεν θα μπορεί να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί... Από την άλλη μεριά βέβαια για όλους τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν μετά από τόσο καιρό αδράνειας και να καταφέρουν να αγγίξουν την απόδοση που είχαν τόσο καιρό πριν γίνει η διακοπή καθώς θα υπάρξουν και τραυματισμοί... Θα είναι πολύ δύσκολο αλλά το πιο σημαντικό είναι η υγεία όλων οπότε ελπίζω να πάρουν την σωστή απόφαση.

Για την Άρτεμις η υποδομές είναι προτεραιότητα. Πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο αυτό για μια ομάδα κι αν ναι, για ποιόν λόγο?

Μία ομάδα χωρίς υποδομές δεν είναι ομάδα κατά την γνώμη μου... Από εκεί ξεκινάνε όλα εκεί είναι το μέλλον κάθε ομάδας και μόνο έτσι μπορεί μια ομάδα να έχει διάρκεια!! Το κυριότερο είναι η αντρική ομάδα να καταφέρνει μέσα από το τον τρόπο που παίζει να κάνει το κάθε παιδί που παρακολουθεί τους αγώνες να αγαπάει το μπάσκετ και να θέλει να παίζει και εκείνο... Από κει και πέρα με σωστές επιλογές και με προσγειωμένο μυαλό θα πρέπει να μάθουν την σωστή νοοτροπία από τους ειδικούς έτσι ώστε να καταφέρουν με τον καιρό να εδραιωθούν στην αντρική ομάδα!