12/4/20

Ο Μπατιστάκης στο artemisbc.gr




Η προσθήκη του Γιώργου Μπατιστάκη στο φετινό ρόστερ, έδωσε στην γραμμή των ψηλών εμπειρία, σοβαρότητα και μαχητικότητα και στην ομάδα γενικά έναν ακόμα αξιόλογο παίκτη και ταυτόχρονα πολύ καλό χαρακτήρα.
Παράλληλα είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και προπονητής με μεγάλη επιτυχία σε μικρές ηλικίες, κάτι που τον βοηθάει να αντιλαμβάνεται απόλυτα την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μας. 








 Ποια είναι η καθημερινότητα σου εν μέσω καραντίνας και πόσο πιστεύεις ότι όλο αυτό θα επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων στο μέλλον?

Η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Προσπαθώ να διατηρώ ένα πρόγραμμα ξυπνώντας νωρίς και να είμαι όσο μπορώ δημιουργικός μέσα στην μέρα περπατώντας,κάνοντας γυμναστική (μην γελάσει κανείς),παίζοντας επιτραπέζια και βλέποντας ταινίες και σειρές. Πιστεύω ότι θα επηρεάσει προσωρινά τις ζωές όλων στο τρόπο σκέψη εκτιμώντας  τα απλά καθημερινά πράγματα.Οπως και να έχει θα το ξεπεράσουμε και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτό.

Στην Άρτεμις ήρθες φέτος.  Πόσο γρήγορα προσαρμόστηκες  στο νέο περιβάλλον και τι γνώμη έχεις σχηματίσει για την φιλοσοφία του συλλόγου? 

Προσαρμοστικα πολύ γρήγορα στην ομάδα και σε αυτό με βοήθησαν οι συμπαίχτες μου και το γενικότερο οικογενειακό κλίμα της ομάδας.Το φιλικό κλίμα η αμεσότητα στη σχέση  αγωνιστικού τμήματος και διοίκησης και οι προσωπικές σχέσεις με βοήθησαν πολύ στην προσαρμογή μου.Τελος η φιλοσοφία της ομάδας στην προώθηση νεαρών αθλητών και η ένταξη τους στο αντρικό τμήμα βοηθά τόσο την ομάδα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί κίνητρο και στους μεγαλύτερους αθλητές.

Η ομάδα αν και νεοφώτιστη έχει κάνει κατά γενική ομολογία αξιόλογη πορεία φέτος. Ήταν κάτι που το περίμενες, με δεδομένο ότι το ξεκίνημα δεν ήταν και το καλύτερο? 

Από τις πρώτες μέρες προετοιμασίας με το τρόπο που δουλεύαμε,πίστεψα πως θα μπορούσαμε να υπερβούμε τα προγνωστικά για την πορεία της ομάδας.Και ακόμα θεωρώ πως οι πορεία μας δεν έχει τελειώσει και μπορούμε να εκπλήξουμε ακόμα περισσότερο.

Ο κόσμος που ακολουθούσε την ομάδα ήταν πάντα δίπλα της. Πως νιώθει ένας αθλητής όταν συμβαίνει αυτό?

Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθα στην ομάδα δεν περίμενα την παρουσία και το ενδιαφέρον του κόσμου για την ομάδα. Σίγουρα μας έχει βοηθήσει πολύ δημιουργώντας μας κίνητρο και βελτιώνοντας  πολύ την ψυχολογία μας.


Παράλληλα είσαι προπονητής  μικρών ηλικιών στην ακαδημία σου στην Πετρούπολη. Αντιλαμβάνεσαι  πολύ καλά λοιπόν την προσπάθεια που κάνει  η  Άρτεμις για τα μικρά παιδιά της, συχνά κόντρα σε πολλές δυσκολίες.  Ποια συμβουλή θα έδινες εσύ στους νέους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας?

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που μας προκαλεί ιδιαίτερα  συναισθήματα και για να το απολαύσουμε είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που μας βοηθάνε,πολύ περισσότερο σε μια ομάδα όπως η Αρτεμις που αποτελείται από ανθρώπους με μεγάλη κατάρτιση και αγάπη για το άθλημα. Η προπόνηση είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουμε καλύτεροι και σε κάθε περίπτωση ο στόχος μας εκτός από καλύτεροι αθλητές είναι να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.
Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους,θετική σκέψη,γρήγορη επιστροφή στο παρκέ και όλα θα πάνε καλά.