17/4/20

Ο Μπούα στο artemisbc.gr



Η παρουσία του  26χρονου Ηλία Μπούα στην ομάδα μας 3 χρόνια τώρα, έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις αγωνιστικές επιτυχίες της, αλλά και με την δημιουργία του άριστου κλίματος που υπάρχει. Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Ηλίας δεν μπορεί να ακολουθεί όλες τις υποχρεώσεις τις ομάδας, εντούτοις όποτε τα καταφέρνει, δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο!







Πως αντιμετωπίζεις τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας? Πόσο έχει επηρεάσει την ζωή σου όλο αυτό?
Η ζωή μου δεν έχει επηρεαστεί πολύ γιατί δουλεύω ακόμα. Μάλιστα λόγω του ιού έχει και περισσότερη δουλειά. Ιδιαίτερα  τώρα που δεν έχουμε προπονήσεις προσπαθώ οπότε δεν δουλεύω να αθλούμαι σπίτι αλλά και με ποδήλατο για να διατηρηθώ όσο μπορώ σε καλή κατάσταση.

Στην ανδρική ομάδα βρίσκεσαι 3 χρόνια, δηλαδή από την πρώτη στιγμή της σύστασής της. Έχεις πανηγυρίσει 2 ανόδους και μια πολύ καλή παρουσία φέτος, μέχρι την διακοπή.  Πως θα περιέγραφες όλη αυτήν την πορεία και που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα στο μέλλον?
Αρχικά ήταν ένα ρίσκο για μένα, γιατί πριν έρθω στην Άρτεμις είχα ανέβει κατηγορία με τους Αχαρνής (Α εσκα) και είχα την δυνατότητα να παίξω πιο ψηλά.  Όμως  λόγω δουλειάς και σχολής που είχα, επέλεξα να έρθω στην Άρτεμις για να είμαι και πιο ‘’χαλαρός΄΄  και με συμπαίχτες που ήξερα κιόλας. Τελικά ήταν μια σωστή απόφαση γιατί πέρα από μια πολύ καλή ομάδα, δημιουργήθηκε και μια οικογένεια. Κάθε προπόνηση είναι  ευχάριστη και αυτό είναι το κλειδί του ανοδικού δρόμου της ομάδας. Μέχρι στιγμής ακόμα κρατάμε αυτήν την οικογένεια και αν μείνει έτσι πιστεύω η ομάδα θα πάει ακόμα πιο ψηλά γιατί ο ένας παίζει για τον άλλον και το ευχαριστιόμαστε.

Οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις  δυστυχώς δεν σου επιτρέπουν  να ακολουθείς όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, όμως παραμένεις το αγαπημένο παιδί της εξέδρας, μιας εξέδρας που υποστηρίζει θερμά την προσπάθεια όλων των παιδιών. Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλο αυτό?
Λόγω δουλειάς, χάνω πολλές προπονήσεις του ανδρικού και κάνω κάποιες προπονήσεις  με τους πιο μικρούς, οπότε βλέπω τους γονείς εκεί και έχω μια καλή σχέση,  όμως  πιστεύω αγαπητός στην εξέδρα γίνεσαι από την συμπεριφορά σου μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος δεν βλέπει τι προπόνηση έκανες αλλά το ποσό προσπαθείς για μια ακόμη νίκη που θα τον κάνει να πανηγυρίσει.

Μια από τις βασικές αρχές του συλλόγου είναι η σωστή αθλητική νοοτροπία σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα τμήματα. Για σένα τι σημαίνει αυτό και πόσο χρήσιμο είναι για έναν αθλητή να έχει σωστή νοοτροπία?
Κατά τη γνώμη μου όταν διδάσκεται ένα παιδί την σωστή νοοτροπία σε οποιοδήποτε άθλημα, αυτό θα το βοηθήσει και στην ζωή να είναι σωστό. Είναι πολύ χρήσιμο  γιατί σε κάνει και σωστό αθλητή που θα σε σέβονται,  και φυσικά σε κάνει πολύ καλό συμπαίκτη!

Ποιες  συμβουλές  θα έδινες σε ένα νέο παιδί που ξεκινάει τώρα το μπάσκετ?
Θα πρέπει να βάζεις προσωπικούς στόχους με πείσμα μέχρι να τους πετύχεις, να βελτιώσεις πράγματα που δεν είσαι  πολύ καλός και φυσικά να ευχαριστιέσαι το κάθε παιχνίδι. 
Και για το τέλος, μια συμβουλή για  κάτι που έκανα εγώ και πιστεύω κάθε μικρός αθλητής: Θα υπάρξουν μέρες που θα νιώθεις ότι πρέπει να παίξεις περισσότερο, ότι αδικείσαι κτλ. Εκεί είναι που δεν πρέπει να τα παρατήσεις αλλά να διεκδικήσεις  την θέση σου  μέσα από την σκληρή δουλειά στην προπόνηση, ώστε να  γίνεις καλύτερος  και να δικαιωθείς. Αυτό είναι καλό και για σένα και για την ομάδα.