20/4/20

Ο Παπαδόπουλος στο artemisbc.gr




Ο Τάσος Παπαδόπουλος από την στιγμή που προσαρμόστηκε και βρήκε τα πατήματά του στο γήπεδο, ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του και βοήθησε πάρα πολύ. Παράλληλα με τον χαρακτήρα και την νοοτροπία του κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση όλων.











Πως είναι η καθημερινότητα σου αυτό το διάστημα με δεδομένη την καραντίνα που ζούμε? 
Η καθημερινότητα με αυτά τα νέα δεδομένα είναι διαφορετική και δύσκολη. Είναι δύσκολο όταν έχεις συνηθίσει να βρίσκεσαι εκτός σπιτιού αρκετές ώρες ,είτε λόγω εργασίας είτε λόγω του αθλητισμού να προσαρμοστείς . Παρ ’όλα αυτά όλοι σιγά σιγά βρίσκουμε του ρυθμούς μας . Η εργασία μου συνεχίζεται κανονικά από το σπίτι , και φροντίζω να αθλούμε καθημερινά με ασκήσεις ενδυνάμωσης . Επίσης κάποιες μέρες επιλέγω να βγω από το σπίτι κάνοντας ποδήλατο φυσικά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υπόψιν . Είμαστε κοντά στο τέλος της καραντίνας και ευελπιστώ να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα . Κουράγιο σε όλους . 

Ήρθες φέτος στην Άρτεμις. Χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστείς? Πως θα χαρακτήριζες την ομάδα, αγωνιστικά και οργανωτικά? 
Σίγουρα στην αρχή χρειάστηκα κάποιον χρόνο για να εγκλιματιστώ. Όλοι οι συμπαίκτες μου φέτος είναι τρομεροί χαρακτήρες και πολύ καλά παιδιά , και με <<αγκάλιασαν>> και από την πρώτη μέρα κιόλας, οπότε ο χρόνος που χρειάστηκα ήταν μηδαμινός . Η Άρτεμις λειτουργεί σαν μια οικογένεια και η δουλειά και η προσπάθεια που καταβάλλεται και εντός γηπέδου αλλά και εκτός είναι τεράστια και αυτό φαίνεται από την πορεία της. 

Παρά τον αρχικό στόχο της παραμονής, η ομάδα έφτασε να διεκδικεί ακόμα και την άνοδο αφού βρίσκεται σε θέση play off. Το περίμενες, ή ήταν μια υπέρβαση όλο αυτό, με δεδομένες και τις απώλειες κάποιων παικτών στην πορεία? 
Στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν μπορούσα να δω καθαρά αν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε άνοδο. Προστέθηκαν στο περσινό πετυχημένο κορμό της ομάδας κάποια παιδιά, μαζί και εγώ, που στην αρχή έπρεπε να <<βρεθούμε>> εντός γηπέδου, κάτι που έγινε αρκετά γρήγορα. Είναι σημαντικό να έχεις ψυχολογία και να πιστεύεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις πράγματα, αλλά σε μία ομάδα δεν αρκεί να το πιστεύει ένας ή δύο. Νομίζω ότι μετά από κάποιο σημείο όταν είδαμε πραγματικά τις δυνατότητές μας δεν υπήρχε κάποιος από εμάς που να μην πίστευε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτό είχε αντίκτυπο και αγωνιστικά. Σίγουρα οι απώλειες που είχαμε μας επηρέασαν αλλά πιστεύω πώς όλοι καταβάλαμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στο να πετύχουμε τους στόχους που τέθηκαν στην πορεία.


Στους αγώνες υπήρχε κόσμος που έδινε την δική του μάχη από την εξέδρα για να βοηθήσει την ομάδα. Είναι σημαντική ψυχολογικά για σένα η δυναμική παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο? 
Η έδρα του Κόκκινου Μύλου φέτος ήταν φόβητρο για τις άλλες ομάδες, και αυτό οφείλεται κυρίως στον κόσμο. Η παρουσία τους και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι σίγουρα μεγάλο ψυχολογικό κίνητρο και πολύ σημαντική. Ήταν ο έκτος παίχτης μας μέσα στο γήπεδο .


Τι θυσίες πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σου ένας αθλητής για να μπορέσει να καθιερωθεί στον χώρο του μπάσκετ?
Το να καθιερωθείς στον χώρο του μπάσκετ είναι δύσκολο και επίπονο. Είτε έχεις ταλέντο και προσόντα είτε δεν έχεις, απαιτεί σκληρή δουλεία και πολλές ώρες ατομικής προπόνησης. Απαιτεί πρόγραμμα και σωστή οργάνωση, καθώς η καθημερινότητά μας περιέχει πολλές υποχρεώσεις (σχολείο, σχολή, δουλειά κτλ) και είναι πολύ σημαντικό να μην αμελούνται. Ίσως έτσι να μην υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος, αλλά όταν κάτι το θέλεις πολύ, βρίσκεις χρόνο για τα πάντα. Με μεθοδικότητα και εξάσκηση στο άθλημα που σε κάνει χαρούμενο μπορείς να καθιερωθείς.