18/4/20

Ο Μητρέλος στο artemisbc.gr


Για 2 ολόκληρα χρόνια ο Παναγιώτης Μητρέλος έδωσε και την ψυχή του μέσα στο γήπεδο για την ομάδα. Ακόμα και φέτος όμως, που λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να προσφέρει αγωνιστικά, ήταν πάντα παρόν  και προσπαθούσε από την πλευρά του να βοηθήσει όπως μπορούσε καλύτερα.
Είναι υπόδειγμα αθλητή και πραγματικός αρχηγός!








Πόσο έχει επηρεάσει η καραντίνα την ζωή σου? Πιστεύεις ότι όταν περάσει όλο αυτό θα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην ζωή μας γενικά?
Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη. Είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που τα είχαμε δεδομένα. Η υγεία είναι το πρώτο – και για μένα το πιο σημαντικό. Είναι ευκαιρία να ενδιαφερθούμε για το αν είναι καλά ο συνάνθρωπός μας, όλοι οι ηλικιωμένοι γνωστοί, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς. Είναι ευκαιρία να δεθούν οι οικογένειές μεταξύ τους γιατί με τους ρυθμούς που ζούσαμε αυτό δεν ήταν εφικτό. Εγώ βλέπω τα παιδιά μου αλλά και τη σύζυγό μου Άννα, περισσότερο. Τα παιδιά έχουν τη μητέρα τους στο σπίτι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω βιβλία και βλέπουμε όλοι μαζί φωτογραφίες.
Εάν περάσει όλο αυτό, που όλοι μας το ευχόμαστε, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Οι ανθρώπινες σχέσεις θα είναι διαφορετικές. Η επιφυλακτικότητα αρχικά θα κυριαρχήσει όμως πιστεύω ότι ο άνθρωπος γρήγορα θα προσαρμοστεί γιατί από τη φύση του είναι επικοινωνιακό ον.


Σε όλη σου την πορεία στα γήπεδα υπήρξες υπόδειγμα αθλητή. Ποια είναι κατά την γνώμη σου τα 5 βασικότερα συστατικά που πρέπει να έχει ένας νέος αθλητής για να καταφέρει να παίξει μπάσκετ?
Ένας αθλητής για να παίξει μπάσκετ ή όποιο άλλο άθλημα θέλει και μπορεί πρέπει να αποφασίσει ότι του αρέσει. Αυτό βέβαια δεν γίνεται σε μία στιγμή αλλά με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό τα νέα παιδιά πρέπει να δίνουν χρόνο στον εαυτό τους και στο άθλημα. Δεύτερο και κυριότερο είναι η νοοτροπία, που και αυτή χτίζεται σιγά-σιγά. Στη θέση τρία θα βάλω την επιμονή, τη θέληση δηλαδή που έχει κάποιος για να πετύχει τους στόχους του. Τέταρτο συστατικό είναι η εργατικότητα. Μπορεί δηλαδή να βάζω στόχους αλλά πρέπει να εργάζομαι συστηματικά για να τους πετύχω. Πέμπτο συστατικό θα βάλω την καθοδήγηση, ιδιαίτερα στη νεαρή ηλικία που δεν υπάρχει η εμπειρία. Ο νεαρός αθλητής πρέπει να καθοδηγείται σωστά από καταρτισμένους ανθρώπους πάνω στο αντικείμενο που σε αυτήν την περίπτωση είναι το μπάσκετ.

Είσαι από τους στυλοβάτες της ανδρικής ομάδας καθώς  υπήρξες ο πρώτος αρχηγός της, με την οποία μάλιστα πανηγύρισες και 2 ανόδους. Παράλληλα συμμετέχεις και εξωδιοικητικά στην λειτουργία του συλλόγου. Τι είναι για σένα η Άρτεμις Αχαρνών?
Η Αρτεμις Αχαρνων μου θυμίζει παλιά χρόνια με την παλιά την έννοια της ομάδας. Από την πρώτη προπόνηση, πριν τρία χρόνια περίπου, κατάλαβα πως θα είμαστε μια παρέα με τα παιδιά. Όλα τα παιδιά της ανδρικής ομάδας ήταν και είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες. Αυτό πιστεύω πως είναι βασικό συστατικό για τις 2 ανόδους. Πέρα από την ανδρική ομάδα, η Άρτεμις είναι οι άνθρωποι που την δημιούργησαν, τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες και φυσικά ο κόσμος της που έχει σταθεί στο πλάι της από την πρώτη χρονιά μέχρι και τη διακοπή.

Η ανδρική ομάδα μέσα σε 3 χρόνια έχει καταφέρει να βρίσκεται στην Β’ ΕΣΚΑ και να πρωταγωνιστεί εκεί. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για να υπάρχει συνέχεια στην καλή προσπάθεια?
Πιστεύω πως αν δεν ήταν η διακοπή θα είμασταν στα play-off για άνοδο και μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα δεν θα ήταν στη Β’ΕΣΚΑ αλλά στην Α’ ΕΣΚΑ. Αυτή η καλή προσπάθεια μπορεί να συνεχιστεί ανεξαρτήτως με το τι θα αποφασιστεί για το πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι της Άρτεμις δίνουν ότι μπορούν καλύτερο. Βρίσκονται στο γήπεδο συνέχεια όλοι, προπονητές, παίχτες, έφορος. Εδώ όμως πρέπει να προσθέσουμε και τον ρόλο της πολιτείας, ο δήμος πρέπει να βοηθήσει σε πολλά επίπεδα με σημαντικότερα τους αγωνιστικούς χώρους και τις ώρες προπονήσεων. Τέλος πάντα πρέπει να υπάρχουν παίχτες που έχουν εσωτερικό κίνητρο να γίνονται καλύτεροι και να βοηθάνε την ομάδα. Αυτό είναι το κυριότερο και το βασικότερο.



Πέρσι, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, βρέθηκες στο παρκέ συμπαίκτης με τον γιό σου και με τον κόσμο στο γήπεδο να χειροκροτεί φανερά συγκινημένος! Περιέγραψε μας τα συναισθήματα σου για αυτήν την μοναδική εμπειρία.
Έχει περάσει περίπου ένα χρόνος από αυτή τη σπουδαία έκπληξη που μου έκανε η ομάδα και όποτε μπορώ βλέπω τις φωτογραφίες που ήμασταν μαζί στο γήπεδο και πραγματικά δεν τις χορταίνω. Εκείνη την ώρα ήταν κάτι σαν όνειρο, μια γλυκύτητα και ευτυχία. Χαίρομαι πολύ που αξιώθηκα από τον Θεό να το ζήσω.

Οι φίλαθλοι της ομάδας ήταν ο 6ος παίκτης σε κάθε ματς  εντός κι εκτός έδρας. Πόσο πραγματικά βοηθάει ο κόσμος  στην προσπάθεια ενός παίκτη μέσα στο γήπεδο?
Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι κάτι το ξεχωριστό, κάτι που έχει εκλείψει από τις μικρές κατηγορίες αλλά και σε ένα βαθμό και από τις μεγαλύτερες. Γονείς που να θέλουν να πάνε στο γήπεδο, όπου κι αν είναι αυτό ή ότι ώρα και να είναι στα εντός έδρας και να ζουν έτσι το παιχνίδι είχα χρόνια να το δω. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ τους παίχτες, είναι ένα έξτρα κίνητρο. Πρέπει να παίξω, ήρθαν να μας δούνε, δεν πρέπει να τους απογοητεύσω, είναι κάποιες από τις σκέψεις που μπορεί να έχει ένας παίχτης. Η σχέση παικτών και φιλάθλων είναι αλληλένδετη.


Η φιλοσοφία του συλλόγου βασίζεται στην ανάπτυξη των ακαδημιών της. Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη οργανωμένης και παραγωγικής διαδικασίας για έναν σύλλογο?
Η ανάπτυξη των ακαδημιών είναι πολύ σημαντική. Για να υπάρξει μέλλον σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να δουλέψει πολύ καλά η παραγωγική διαδικασία. Οι νέοι αθλητές και αθλήτριες μαθαίνοντας αρχικά τα βασικά, με υπομονή και θέληση φτάνουν στο στάδιο να «ανδρώνονται»  αγωνιστικά. Η ανδρική ομάδα έτσι τροφοδοτείται με παιδιά που θα βελτιωθούν, θα αποκτήσουν εμπειρίες και αυτοπεποίθηση και έτσι θα βοηθήσουν την ομάδα. Ένα παιδί που βρίσκεται στις ακαδημίες από μικρή ηλικία, όταν φτάνει στην ανδρική ομάδα πραγματοποιεί ένα μεγάλο κομμάτι των στόχων του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι το μέλλον μιας ομάδας.

Εύχομαι  Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!