24/4/20

Ο Ντάσης στο artemisbc.gr



Ο 20χρονος Θανάσης Ντάσης προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και είναι ευδιάκριτη η φιλοσοφία του συλλόγου στην νοοτροπία και την συμπεριφορά του. Πολύ εργατικός, συνεπέστατος και το ΕΜΕΙΣ είναι πολύ πάνω από το ΕΓΩ. Παράλληλα ο Θανάσης είναι φοιτητής στο ΠΑΠΕΙ, αποδεικνύοντας ότι όταν κάποιος θέλει, μπορεί να συνδυάσει σπουδές και πρωταθλητισμό!










Είσαι από τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες, όμως ήδη βρίσκεσαι 2 χρόνια στην ανδρική ομάδα και μάλιστα φέτος είχες πιο ενεργό ρόλο. Τι σημαίνει για σένα η Άρτεμις Αχαρνών?
Η Άρτεμις Αχαρνών για μένα είναι οικογένεια με όλη την σημασία της λέξης. Τα τελευταία 5 χρόνια που παίζω μπάσκετ έχω περάσει σχεδόν από  όλα τα τμήματα της και έχω δουλέψει με παρά πολύ καλούς και άξιους ανθρώπους. Έχω ζήσει πολύ καλές στιγμές αλλά το γεγονός ότι ένα παιδί της έχει κατακτήσει  άνοδο με το αντρικό της τμήμα την κάνει ξεχωριστή!


Η ομάδα ξεκίνησε φέτος με στόχο την παραμονή, όμως τελικά έφτασε να διεκδικεί ακόμα και την άνοδο. Πως κατά την γνώμη σου προέκυψε αυτό?
Η ομάδα μπορεί να  ξεκίνησε φέτος με στόχο την παραμονή αλλά το να διεκδικεί μια τρίτη συνεχόμενη άνοδο είναι κάτι που δεν μπορεί να σου περάσει απαρατήρητο. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν τρεις λόγοι της επιτυχημένης αυτής συνταγής. Αυτοί είναι  η σκληρή δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις, ο χαρακτήρας του νικητή που έχουμε σαν ομάδα και το καλό κλίμα που επικρατεί.  Οι παραπάνω λόγοι λοιπόν σε συνδυασμό με το πάθος   που παρουσιάζουμε κάθε φορά μέσα στο γήπεδο μας έχουν οδηγήσει στην θέση αυτή που βρισκόμαστε τώρα.


Παράλληλα με το μπάσκετ είσαι και φοιτητής στο ΠΑΠΕΙ. Απέδειξες  ότι σπουδές και πρωταθλητισμός συνδυάζονται μια χαρά. Πως το κατάφερες αυτό?
Σίγουρα συνδυάζονται. Τα κατάφερα βάσει ενός συγκεκριμένου προγράμματος που είχα ορίσει.Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τις σπουδές μου διάβαζα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και όταν είχα ελεύθερο χρόνο πήγαινα στις προπονήσεις του μπάσκετ που ήταν συνήθως βράδυ.Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που μέσα από αυτό γυμνάζομαι και εκτονώνομαι.


Η καραντίνα λόγω του κορωναϊού είναι σε εξέλιξη. Πως αντιμετωπίζεις  την κατάσταση αυτή? Κάνεις κάτι για να διατηρείσαι σε καλή αθλητική κατάσταση?
Στην αρχή της καραντίνας μου φάνηκε πολύ δύσκολο γιατί πήγαινα  σχεδόν κάθε μέρα προπονήσεις  και κάποιες μέρες στο γυμναστήριο. Κάθισα και σκέφτηκα ότι αυτό θα κρατήσει πολύ καιρό και έπρεπε να κάνω κάτι για να διατηρηθώ σε καλή φυσική κατάσταση.Έτσι αποφάσισα να βγαίνω για τρέξιμο. Παράλληλα  κάνω ότι ασκήσεις μπορώ στο σπίτι  με τον εξοπλισμό που έχω έτσι ώστε μόλις τελειώσει όλο αυτό να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.