25/4/20

Ο Λάμπρος Ζορμπάς στο artemisbc.gr




Ο Λάμπρος Ζορμπάς βρίσκεται στην ανδρική ομάδα από το ξεκίνημα της κι έχει συνδέσει το όνομά του με όλη την επιτυχημένη πορεία της  μέχρι σήμερα. Παράλληλα στην Άρτεμις κάνει και το προπονητικό του ξεκίνημα, κάτι που φαίνεται να τον ενδιαφέρει πολύ και να το απολαμβάνει.









Ξαφνικά αναγκαστήκαμε όλοι να περιοριστούμε στο σπίτι μας για να προστατευτούμε κάτι που άλλαξε (προσωρινά) πάρα πολύ τον τρόπο ζωής μας. Πως νιώθεις για όλο αυτό?
Αρχικά ήταν λίγο περίεργο και ξαφνικό όλο αυτό που έγινε. Έπρεπε από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και νέες συνήθειες, ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ. Ελπίζω προσωρινά. Παρόλα αυτά προσαρμόστηκα γρήγορα στα νέα δεδομένα αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε πράγματα που προηγουμένως δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Το καλό είναι ότι συνεχίζω και δουλεύω οπότε το επαγγελματικό κομμάτι παραμένει ίδιο για εμένα. 


Αθλητικά κάνεις κάτι μόνος σου για να παραμείνεις ενεργός, ή θα περιμένεις την επανέναρξη των προπονήσεων για να ξαναμπείς στην αθλητική διαδικασία?
Το να περιμένω την επανέναρξη των προπονήσεων, που με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι, χωρίς να κάνω κάτι από μόνος μου θα ήταν τεράστιο λάθος. Προσπαθώ καθημερινά να γυμνάζομαι με διάφορους τρόπους ώστε να μπορέσω να παραμείνω σε μια ‘’αξιοπρεπή’’ κατάσταση. Αρκετό ποδήλατο, τζόκινγκ, κάποιες ασκήσεις στο σπίτι καθώς και το να προσέχω ιδιαίτερα τη διατροφή μου πιστεύω θα με βοηθήσουν για τη συνέχεια.


Είσαι στο ανδρικό από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του. Πως θα περιέγραφες την μέχρι τώρα, αγωνιστική και όχι μόνο, πορεία του ανδρικού μας και τα 3 χρόνια που βρίσκεσαι στις τάξεις του?
Από την πρώτη προπόνηση κιόλας ένιωσα να χτίζεται το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει ακόμα στην ομάδα. Όλους τους συμπαίκτες μου σαν αδέρφια και τον coach Δεσποτάκη μπασκετικό μας πατέρα που από την πρώτη μέρα μας ‘’αγκάλιασε’’  και μας έκανε αυτή τη ‘’γροθιά’’ που είμαστε σήμερα, μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Εκεί πιστεύω βασίζεται και η μέχρι τώρα επιτυχία αυτής της ομάδας, πέρα από το ταλέντο που ξεχειλίζει άφθονο.


Ένα από τα βασικά στοιχεία στα οποία επιμένει ο σύλλογος για όλα τα τμήματά του είναι η ‘’σωστή αθλητική νοοτροπία’’. Αν συμφωνείς, εξήγησέ μας την αξία και την χρησιμότητά της όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ.
Θεωρώ πως η σωστή αθλητική νοοτροπία είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να καλλιεργηθούν στα νέα παιδιά. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, χρονοβόρο και επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους που πολλές φορές είναι εκτός της δικαιοδοσίας των προπονητών. Παρόλα αυτά ο σύλλογος το θεωρεί απαραίτητο κομμάτι για την μετέπειτα εξέλιξη τους, ως αθλητές αλλά και ανθρώπους, και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό. Προσωπικά θεωρώ πως η σωστή αθλητική νοοτροπία είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία ένας αθλητής αρχίζει και καλλιεργεί με το σωστό τρόπο το ταλέντο του. 


Στην Άρτεμις έχεις ξεκινήσει και την προπονητική σου καριέρα, δουλεύοντας πλέον και σε αγωνιστικά τμήματα. Πως νιώθεις προπονώντας τα νέα παιδιά του συλλόγου? Τι είναι για σένα η προπονητική?
Για μένα το να ασχοληθώ με την προπονητική ήταν πάντα μια μεγάλη επιθυμία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την coach Καλαϊτζάκη και τον coach Δεσποτάκη για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Το να μεταδίδεις τις γνώσεις σου σε νέα παιδιά που έχουν δίψα για το μπάσκετ είναι κάτι το τρομερό!  Κάθε μέρα η προπόνηση επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις. Είναι πολύ όμορφο να δουλεύεις με νέα παιδιά, να βλέπεις μέρα με τη μέρα την εξέλιξη τους, ως αθλητές και ως ανθρώπους. Το μόνο που θέλω είναι να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και να μπορέσω να τους μεταδώσω όσο το δυνατόν περισσότερα. Η πληρωμή μου, το χαμόγελο τους, και να τους βλέπω να εξελίσσονται. Νιώθω περήφανος για όλους! Η προπονητική λοιπόν θεωρώ πως είναι κομμάτι της ζωής μου, όπως και γενικότερα το μπάσκετ. Μου έχει λείψει πολύ αυτές τις μέρες(όπως και στους νέους αθλητές της ομάδας μας, που καθημερινά λαμβάνω δεκάδες μηνύματα για το πότε ξεκινάμε). Εύχομαι λοιπόν να το ξεπεράσουμε γρήγορα όλο αυτό και να γυρίσουμε όλοι πίσω σε αυτά που αγαπάμε. Καλό Πάσχα λοιπόν, με υγεία σε όλους και ΥΠΟΜΟΝΗ. Όλα θα γίνουν όπως πρώτα!!