29/4/20

Ο Σελίτας στο artemisbc.gr



Η απόκτηση του Κώστα Σελίτα πρόσθεσε ουσία και αξιόπιστες λύσεις στις θέσεις των γκαρντ. Έχει μεγάλο μερίδιο στην φετινή πορεία της ομάδας καθώς από την στιγμή που  προσαρμόστηκε στην φιλοσοφία μας έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ.












Πόσο σε επηρέασε η καραντίνα σε προσωπικό αλλά και αθλητικό επίπεδο?  Έκανες κάτι μόνος σου για να παραμείνεις σε καλή αθλητική κατάσταση?
Αυτό που ζούμε αυτό τον καιρό είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον κόσμο, μια δοκιμασία που απαιτεί υπομονή. Προσωπικά σίγουρα με έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό, κυρίως στο επαγγελματικό κομμάτι, αλλά έχει μικρή σημασία, όταν πρόκειται για την υγεία μας δεν έχεις δεύτερη σκέψη. Σίγουρα είναι τεράστιο πλήγμα όλο αυτό, οικονομικά και ψυχολογικά για όλους. Παρολα αυτά, πρέπει να φανούμε πιο δυνατοί από ποτέ,να εκτιμήσουμε τη ζωή και αυτά που μας δίνει, αλλά κυρίως τους συνανθρώπους μας γιατί πιστεύω είχαμε χάσει ή ξεχάσει κάποιες αξίες στη ζωή. Μπασκετικά τώρα, ως αθλητής δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοια αδράνεια για τόσο μεγάλο διάστημα. Ευτυχώς μπορώ κ γυμνάζομαι στο σπίτι, κάνοντας αερόβια γυμναστική, βρακάκια και 5χλμ τρέξιμο καθημερινά.


Στην Άρτεμις ήρθες φέτος. Πόσο γρήγορα προσαρμόστηκες στα νέα δεδομένα?
Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ στην φιλοσοφία της ομάδας,να φτιάξω την φυσική μου κατάσταση και κάποιες αδυναμίες μου και όλα αυτά χωρίς την βοήθεια των προπονητών δεν θα γινόταν, τους ευχαριστώ. Όσο αφορά το δέσιμο με την υπόλοιποι ομάδα, δεν χρειάστηκε να περάσει καιρός υπήρχε άριστη χημεία κ συνεργασία  κ με αγκάλιασαν απ'την πρώτη μέρα.


Η ομάδα ξεπέρασε τον στόχο της παραμονής που είχε θέσει στην αρχή και έφτασε να διεκδικεί ακόμα και την άνοδο.  Ήταν κάτι που το περίμενες αυτό?
Η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαμε στην αρχή της σεζόν, είχαμε ενέργεια, πάθος αλλά δεν είχαμε δέσει σαν ομάδα, ήταν θέμα χρόνου. Κάποιες ήττες μας έδωσαν κίνητρο να δείξουμε τι μπορούσαμε να κάνουμε, έτσι βήμα βήμα γινόμασταν καλύτεροι, μέχρι που πιστέψαμε στην ομάδα ότι δεν ήμαστε μια ΑΠΛΗ νεοφώτιστη ομάδα που απλά ανέβηκε. Μας υποτίμησαν πολλοί, ακούστηκαν πολλά... αλλά αποδείξαμε σε όλους κ κυρίως στους εαυτούς μας ότι αυτή η ομάδα έχει μέταλλο κ χαρακτήρα. Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτόν τον σύλλογο.


Οι φίλαθλοι της ομάδας ήταν θερμοί στις εκδηλώσεις τους. Πόσο σε ικανοποιεί αυτό σαν αθλητή?
Ότι κ να πω για τους φιλάθλους μας θα είναι λίγο, ήταν ένα κομμάτι από εμάς. Ήταν στο γήπεδο πριν βγούμε για ζέσταμα, ήταν εκεί να μας δίνουν δύναμη παντού σε κάθε έδρα. Το ότι κάναμε μόλις 1 ήττα στην έδρα μας σημαίνει πολλά, τους ευχαριστούμε για όλα.


Είναι σημαντική για σένα η ύπαρξη σοβαρής και καλά οργανωμένης ακαδημίας για ένα σωματείο?
Βρίσκομαι στα γήπεδα της εσκα 20+ χρόνια, ως βετεράνος πλέον έχω περάσει από αρκετές ομάδες. Το πιο σημαντικό κομμάτι ενός σωματείου είναι η υποδομές. Αυτό που βλέπω στην Άρτεμις είναι ότι υπάρχει αγάπη κ μεράκι για αυτό που κάνουν από τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα, από τον έφορο, προπονητή μέχρι την διοίκηση. Είναι  από τα πιο υγιή σωματεία που έχω δει.