6/4/20

Ο Πέργουλης στο artemisbc.gr




Ο Άγγελος Πέργουλης με το πάθος και την αυταπάρνησή του έχει προσφέρει σημαντικά πράγματα στην ομάδα τα 2 χρόνια που βρίσκεται κοντά μας. Έχει μπασκετικό ταλέντο, είναι εργατικός και το βασικότερο είναι παίκτης ομάδας, κάτι που στην Άρτεμις είναι το πιο βασικό στοιχείο που κοιτάμε όταν θέλουμε έναν παίκτη για το ανδρικό μας. 








Πως βιώνεις την ‘’εποχή του Κορωνοϊού’’ και την καραντίνα που όλοι αντιμετωπίζουμε? Κάνεις κάτι για να διατηρείς την σωματική σου κατάσταση σε καλό επίπεδο αυτό το διάστημα?

Σίγουρα είναι μια δύσκολη εποχή για όλους και ο καθένας την βιώνει διαφορετικά.Εγω ειμαι αισιόδοξος ειδικά με τα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση και το περνάμε όλο αυτό πιο ανώδυνα από άλλες χώρες. Όσο για την σωματική μ κατάσταση κάνω κάποιες βασικές ασκήσεις που μπορώ στο σπίτι και αναμένω να δω πως θα πάει όλο αυτό.


Τι σημαίνει για σένα η ‘’οικογένεια’’ της  Άρτεμις? Βρίσκεσαι  στην ομάδα 2 χρόνια και  είσαι από τους βασικούς συντελεστές της πορείας  της όλο αυτό το διάστημα.

Είναι η ομάδα που μου χάρισε άνοδο, σίγουρα αυτό την βάζει σε ξεχωριστή θέση. Ήρθα στην ομάδα τελευταίος λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων και βρήκα μια ανοιχτη αγκαλιά που με βοήθησε να προσαρμοστώ άμεσα, ισως να βοήθησε και ότι είχα κάποιους συμπαίκτες που τους γνώριζα πριν έρθω. Αυτό που σίγουρα θα κρατήσω είναι το κλίμα της ομάδας και το πως βιώσαμε δύσκολες και χαρούμενες καταστάσεις το μαζί επικρατούσε πάντα.

Ο κόσμος της ομάδας δείχνει με τον πιο θερμό τρόπο την αγάπη του, ακόμα κι αν χρειαστεί να βρίσκεται στο γήπεδο σε ώρες σχεδόν ακατάλληλες... Τι έχεις να πεις  γι αυτό το πραγματικά εκπληκτικό φαινόμενο?

Όπως το λες εκπληκτικό φαινόμενο να βλέπεις ανθρώπους να είναι στις κερκίδες  για να χειροκροτήσουν να χαρούν μαζί σου σε αντίξοες συνήθως συνθήκες(ακατάλληλες ώρες,καιρικές συνθήκες, χιλιομετρικά μεγάλες   αποστάσεις). Έχει συμβεί να παίξουμε με 0 βαθμούς σε γήπεδα χωρίς θέρμανση,σε γήπεδα πολύ μακριά από  την έδρα μας και σε ώρες που αν αναλογιστεί κανείς τις υποχρεώσεις του καθενός την επόμενη μέρα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα του  πόσο αγαπάει και ευχαριστιέται ο κόσμος να ακολουθεί παντού την ομάδα. Είναι επίσης μια έξτρα ώθηση για εμάς να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό.

Η ομάδα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ανόδους  και πριν την διακοπή διεκδικούσε ακόμα και την άνοδο, 3η στην σειρά, παρότι ξεκίνησε για να σωθεί.  Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό  για αυτό το ‘’ταξίδι’’,  παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν?

Είναι πολύ όμορφο να κοιτάς τον βαθμολογικό πίνακα και όλος αυτός ο κόπος και οι θυσίες του καθενός να ανταμείβονται με αυτόν τον τρόπο. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό όλοι στην κατηγορία είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες . Σίγουρα το κύριο συστατικό της φετινής επιτυχίας  είναι η σκληρή δουλειά ,ο χαρακτήρας νικητή που έχτισε η ομάδα  στηριζόμενη  στα γερά θεμέλια του καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα και τα τρία  αυτά χρόνια.


Οι ακαδημίες  της Άρτεμις Αχαρνών έχουν συνεχή πρόοδο σε όλα τα επίπεδα. Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη καλής ακαδημίας για μια ομάδα και ποια θα ήταν η βασικότερη συμβουλή που θα ήθελες να δώσεις στα νέα παιδιά για το μπάσκετ?

 Η ύπαρξη καλών υποδομών είναι πολύ  σημαντική για μια ομάδα διότι είναι το αύριο της. Το να βλέπει κανείς  καινούργια παιδιά να προστίθενται κάθε χρόνο δείχνει το επίπεδο  που λειτουργεί  ο σύλλογος.
Οι συμβουλές  που θα έδινα είναι να ακούν τους προπονητές τους γιατί  κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί ,να δουλεύουν σκληρά γιατί ο κόπος πάντα αποδίδει καρπούς και να μην το βάλουν ποτέ κάτω στις δύσκολες στιγμές γιατί εκεί χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια.  

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει όλος ο κόσμος.