17/3/22

Δελτίο Τύπου: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 


Ο ΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ είναι στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί δημόσια για την απόφαση του  Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ, λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, ορίζοντας αναβληθέντα παιχνίδια με πολύ διαφορετικά κριτήρια για το κάθε σωματείο, κάτι που θα δημιουργήσει κατά την γνώμη μας αλλοίωση στο Πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, εμείς μέσα σε 13 μέρες καλούμαστε να δώσουμε 4 αγώνες ‘’φωτιά’’ με τους 4 συν-διεκδικητές μας για τις θέσεις των play offs (Ν.Ιωνία, Αθηναϊκός, Κουκακι, Αγ. Ανάργυροι) ενώ οι άλλες ομάδες θα δώσουν και λιγότερα και όχι τόσο κρίσιμα παιχνίδια. 
Μάλιστα, αφού πρώτα μας ζητήθηκε και ορίσαμε παιχνίδι στις 18/3, στην συνέχεια χωρίς καν να ερωτηθούμε ορίστηκε και άλλο αναβληθέν στις 21/3 με αποτέλεσμα εμείς να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε μια σειρά κομβικών αγώνων που καθορίζουν ουσιαστικά το πρωτάθλημα! 

Στο αίτημα μας για αναβολή ενός τουλάχιστον αγώνα, ο επικεφαλής των πρωταθλημάτων το απέρριψε, επικαλούμενος απόφαση του ΔΣ...!!!  Και το περίεργο εδώ είναι ότι τις επόμενες 15 μέρες δεν έχουμε κανέναν αγώνα λόγω του ρεπό μας, άρα εκεί θα μπορούσε πολύ άνετα να μπει το ένα από τα παιχνίδια αυτά…

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κανείς από τους υπεύθυνους δεν γνωρίζει πως σε αυτές τις κατηγορίες αγωνίζονται ερασιτέχνες αθλητές οι οποίοι παράλληλα εργάζονται για να ζήσουν. Με βάση αυτό το δεδομένο, είναι αδύνατον ένας αθλητής να μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες αγωνιστικές απαιτήσεις και ειδικά όταν πρόκειται για αγώνες τέτοιας κρισιμότητας. Αν συνυπολογίσουμε ότι οι περισσότεροι αθλητές έχουν νοσήσει με covid-19 στο πρόσφατο παρελθόν, καταλαβαίνουμε εύκολα την δυσκολία της κατάστασης γενικότερα…

Εδώ να σημειώσουμε ότι υπάρχει απόφαση της ΕΣΚΑ με ημερομηνία 2-3-2022 η οποία δίνει το δικαίωμα στην Ένωση να τακτοποιήσει τα αναβληθέντα παιχνίδια της και ύστερα να συνεχίσει το πρωτάθλημα. Άλλωστε γι αυτό έχουμε ένα ‘’βραχύ’’ πρωτάθλημα ώστε να μπορούμε να έχουμε ευελιξία με τις αναβολές που αναμέναμε λόγω πανδημίας, καιρού κτλ.

Ο ΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ στηρίζει διαχρονικά την ΕΣΚΑ και αναγνωρίζει την προσφορά της στον αθλητισμό, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη ευαισθησία στους εργαζομένους της οι οποίοι πραγματικά προσφέρουν πολλά.
Εμείς επιθυμούμε να παίζονται οι αγώνες μέσα στο παρκέ και να κερδίζει ο καλύτερος, αλλά ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν λοιπόν, δυστυχώς καταργούν την προϋπόθεση αυτή, καθώς δημιουργούν πρόβλημα σε κάποιες ομάδες όπως η δική μας και ευνοούν κάποιες άλλες. Τόσο η αυθαίρετη εμβόλιμη αγωνιστική στις 21/3 χωρίς να ερωτηθεί κανένα σωματείο, όσο και η μη εύλογη αναβολή ενός από τα 4 συνεχόμενα παιχνίδια μας, επηρεάζουν ξεκάθαρα το πρωτάθλημα! 
Εμείς παρά τις αντιξοότητες αυτές θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, σεβόμενοι πάνω από όλα το άθλημα που υπηρετούμε και φυσικά τον ιδρώτα των αθλητών μας. 


Η διοίκηση του ΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ