10/4/24

Ονειρική άνοδο στην Α' ΕΣΚΑ οι Κορασίδες μας!



Μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του συλλόγου έγραψαν με χρυσά γράμματα οι κορασίδες του συλλόγου μας! Πέτυχαν το απίστευτο, να ανέβουν στην Α' κατηγορία της ΕΣΚΑ και να συγκαταλέγονται στις 12 καλύτερες ομάδες της Αθήνας.
Μέσα σε 3 χρόνια μάλιστα ανέβηκαν 2 κατηγορίες, αφού πριν μόλις δύο χρόνια είχαν καταφέρει να ανέβουν αήττητες από την Γ' στην Β'. Και το πιο σημαντικό σε αυτές τις ανόδους, είναι ότι έγιναν στηριζόμενες σε κορίτσια του συλλόγου και όχι σε ηχηρές μεταγραφές, όπως είθισται αν γίνεται σε άλλες ομάδες τα τελευταία χρόνια.
Στηριζόμενα στην συνέπεια και στην σκληρή δουλεία, έβαλαν στόχους και τους πέτυχαν, τόσο σε ομαδικό επίπεδο με τις επιτυχίες της ομάδας, όσο και σε ατομικό, αφου η κατακόρυφη βελτίωση τους είναι εμφανής. Οι αθλήτριες μας λοιπόν, αντί να ψάξουν αλλού να βρουν ''καλύτερη'' ομάδα, αποφάσισαν να δουλέψουν και να κάνουν την δική τους ομάδα καλύτερη από τις υπόλοιπες!





Σε ένα δυνατό πρωτάθλημα κατάφεραν να κάνουν μόλις 3 ήττες και 19 νίκες τερματίζοντας στην 2η θέση και εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Α΄κατηγορία. 

Το τελευταίο παιχνίδι με την N. Iωνία στα playoff ανόδου (είχαμε πλεονέκτημα 2-0), είχε διαδικαστικό χαρακτήρα , καθώς η ομάδα της Ιωνίας παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις, οπότε η νίκη ήρθε πολύ πιο εύκολα από ότι περιμέναμε. Δόθηκε με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα να παίξουν πολύ όλες οι αθλήτριες και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.
Στο τέλος τα κορίτσια έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν έξαλα την πανάξια άνοδο τους, ο κόσμος στο κατάμεστο Χολίδειο τις καταχειροκρότησε και φυσικά ακολούθησε το καθιερωμένο μπουγέλο στα αποδυτήρια.



Οι ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για τα κορίτσια του
συλλόγου θα είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον τους. Ο Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,  μετά τις τεράστιες επιτυχίες στο επίπεδο του αντρικού τμήματος, που έφτασε μια ανάσα πριν την Γ' ΕΘΝΙΚΗ πριν 2 χρόνια, ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά και στο γυναικείο μπάσκετ.





Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους χορηγούς μας GEMMA , ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ και VIPS SECURITY, για την στήριξη των κοριτσιών μας και όλου του συλλόγου, τα τελευταία χρόνια.
Ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα δει επιτέλους πιο σοβαρά το θέμα του αθλητισμού και του τεράστιου γηπεδικού ζητήματος που αντιμετωπίζει το σωματείο μας, που με μόλις 22 ώρες εβδομαδιαία στο Χολίδειο γυμναστήριο, παλεύει να προπονηθούν πάνω από 220 αθλητές και αθλήτριες. Ήρθε η ώρα για νέες γηπεδικές υποδομές, που θα επιβραβεύσουν αυτά τα παιδια που με θυσίες κατάφεραν να ανεβάσουν όλα τα τμήματα του συλλόγου στο ψηλότερο επίπεδο και να διαφημίσουν τον Δήμο Αχαρνών σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο!

Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας.

Αναλυτικά:

Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - Ν. ΙΩΝΙΑ: 63-34
Άρτεμις Αχαρνών: Αναγνωστοπούλου, Μποτοπούλου 10, Δεσποτάκη 26, Ρόδη,
Βασιλείου 4, Γκίκα 14, Κιαχοπούλου 7(1), Πολιτίδου, Γεωργοπούλου 2, Γεροντίδου, Δαιδινίδη, Κοντού.