22/2/18

Σπουδαίες προσωπικότητες και φέτος στην πίτα του συλλόγου μας!


Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 θα γίνει η κοπή της πίτας του συλλόγου μας, στο κλειστό ΄΄Μπάμπης Χολίδης'' στο Μενίδι.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με αγώνες επίδειξης των υποδομών μας, όπως κάθε χρόνο, ενώ στο τελείωμα της θα γίνει αγώνας των μπαμπάδων κόντρα στην μεικτή ανδρών-εφήβων!
Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις τριών ανθρώπων που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν πολλά στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. 
Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ κ. Γιάννη Αλεξόπουλο, τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Μανώλη Παπαμακάριο καθώς και την κορυφαία Ελληνίδα προπονήτρια και πρώην διεθνή αθλήτρια  Ελένη Καπογιάννη.


Λίγα λόγια για τους καλεσμένους μας:



Ο κ. Γιάννης Αλεξόπουλος έχει προσφέρει στο μπάσκετ με πολλές ιδιότητες. Υπήρξε επιτυχημένος παράγοντας σε σωματειακό επίπεδο και συνέχισε προσφέροντας στην ΕΣΚΑ από όλες σχεδόν τις επιτελικές θέσεις. Όπου χρειαζόταν κάποιος με δυνατότητες και καθαρό μυαλό, ο κύριος Γιάννης ήταν πάντα εκεί!
Πλέον ως πρόεδρος της ΕΣΚΑ ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του εκλιπόντος προέδρου  Δημήτρη Μπασούρη, προσθέτοντας φυσικά τις δικές του ιδέες και την δική του φιλοσοφία, με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αξιόλογο! 
Παράλληλα είναι και ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ.



Ο αθλητής Μανώλης Παπαμακάριος ξεκίνησε την καριέρα του στο Περιστέρι όπου καθιερώθηκε από 17 ετών στην Α1, δουλεύοντας σκληρά για να το καταφέρει! Το 2004 μεταγράφηκε στο Μακεδονικό, με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό του ULEB Cup και τον Μάιο του 2005 ο γκαρντ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία (2+1) χρόνια. Μάλιστα, από το 2006 ήταν ο αρχηγός της ομάδας.
Τον Ιούλιο του 2008 αποδεσμεύτηκε και συμφώνησε με τον Πανελλήνιο. To 2011 υπέγραψε για δύο χρόνια στην ισπανική Σαν Σεμπαστιάν. Ακολούθησε για μία χρονιά ο Πανελευσινιακός και το 2014 υπέγραψε στην ισπανική Φουενλαμπράδα μέχρι το τέλος της σαιζόν. Η περίοδος 2014-15 τον βρήκε στον Κ.Α.Ο. Δράμας.
Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στον Φάρο Κερατσινίου και αυτό του 2016 στον Δούκα απ' όπου αποχώρησε το 2017.
Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στην Α1 κατηγορία υπογράφοντας στον Φάρο -Γυμναστικό σύλλογο Λάρισας.

ΕΙΝΑΙ 9ος στην ιστορια της α1 στα τριποντα και 8ος σε συμμετοχές.
Έχει αγωνιστεί στην εθνική Παίδων, Εφήβων, Νέων και φυσικά στην εθνική Ανδρών!




Η coach  Ελένη Καπογιάννη έχει βρεθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία στον πάγκο των γυναικείων ομάδων του  Αστέρα Εξαρχείων, της Αμαρυλλίδας, της ΦΕΑ του Ελληνικού και προσφάτως του Ολυμπιακού. Έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ελλάδας ενώ τα δύο τελευταία χρόνια με την ομάδα του Ολυμπιακού συμμετείχε στο Eurocup γυναικών, με πάρα πολύ καλή παρουσία!
Ως αθλήτρια μεγαλούργησε με την φανέλα του Σπόρτιγκ και του ΔΑΣΑΛ, κατακτώντας τίτλους και πραγματοποιώντας αξιόλογες ευρωπαϊκές εμφανίσεις!
Έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, όπως επίσης και στην εθνική Γυναικών με ιδιαίτερη επιτυχία.