6/4/19

Έγραψαν ιστορία οι άνδρες, άνοδος στην Β' ΕΣΚΑ!



Έγραψε ιστορία η ανδρική μας ομάδα, καθώς με την χθεσινή της νίκη μέσα στην Ηλιούπολη εξασφάλισε και μαθηματικά την δεύτερη συνεχόμενη άνοδό της! Πλέον η Β΄ ΕΣΚΑ είναι γεγονός, κάτι που κανείς δεν φανταζόταν, όταν πριν 2 χρόνια δημιουργήθηκε το ανδρικό τμήμα.


Η επιτυχία αυτή είναι ακόμα πιο σπουδαία, αν αναλογιστεί κανείς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν:

Το σημαντικότερο ήταν το γηπεδικό. Ουσιαστικά δώσαμε 26 παιχνίδια εκτός έδρας αφού προπόνηση στην ''έδρα'' μας κάναμε μόνο μια φορά την εβδομάδα. Αναγκαζόμαστε να προπονούμαστε σε γήπεδα εκτός δήμου (!!!), αφού οι υπεύθυνοι αθλητισμού του Μενιδίου δεν θεώρησαν αναγκαίο να μας στηρίξουν... Ίσως να μην πίστεψαν ποτέ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ή ίσως να μην ήθελαν να τα καταφέρουμε... 
Ελπίζουμε τώρα να βλέπουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πόσο λάθος εκτίμηση είχαν κάνει... Ελπίζουμε τώρα να βλέπουν ότι η ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ είναι ομάδα κόσμημα για το Αθηναϊκό μπάσκετ και ζωντανή διαφήμιση για τον δήμο Αχαρνών...

Επίσης αντιμετωπίσαμε σημαντικές απουσίες βασικών παικτών: Οι Κορέτας, Κούδας, Μιχαηλίδης αποχώρησαν νωρίς για διάφορους λόγους ο καθένας, ενώ οι Μπρατσιάκος,  Ζορμπάς Γ και Σιγανός αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών με μόνο τον τελευταίο να επιστρέφει πριν λίγες ημέρες. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του υπερπολύτιμου Μπούα που δεν του επέτρεψαν να αγωνίζεται σε όλους τους αγώνες, καταλαβαίνει κανείς ότι στα περισσότερα παιχνίδια είχαμε σύνθεση ανάγκης!




Όμως η ομάδα ήταν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Παίκτες, προπονητές και κόσμος έδωσαν σκληρές μάχες σε κάθε παιχνίδι, παρά τις αντιξοότητες, 
Για τους παίκτες ότι και να πούμε είναι πολύ λίγο. Τους αξίζει απεριόριστος σεβασμός γιατί έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και έκαναν κατάθεση ψυχής όποτε χρειάστηκε. Εκεί που κάποιες φορές φαινόταν να χάνεται ο ''δρόμος'', εκεί έβαζαν την προσωπικότητά τους μπροστά και όλα έφτιαχναν. 
Ο κόσμος στάθηκε δίπλα στην ομάδα. Όσο περνούσε ο καιρός γινόταν πιο θερμός, πιο δυναμικός. Τελικά εξελίχθηκε στον 6ο παίκτη μας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην φετινή επιτυχία! Με την θετική του παρουσία έδινε δύναμη στην ομάδα, ακόμα κι όταν έπρεπε να είναι στο γήπεδο ώρες απαγορευτικές... Όμως ήταν εκεί! Με τα παιδιά τους, τα παιδιά των υποδομών μας! Όμορφη εικόνα τα πιτσιρίκια μας να γεμίζουν το τερέν στο ημίχρονο για να σουτάρουν, να τρέξουν, να παίξουν!

Πλέον κοιτάμε μπροστά. Πρώτα από όλα θα γιορτάσουμε την επιτυχία μας με μία όμορφη φιέστα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Πρωτέα στην έδρα μας. Η ημερομηνία του αγώνα θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Στην συνέχεια θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς.

Την Κυριακή 14/4 στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί ο χορός του συλλόγου μας στο μεζεδοπωλείο ΝΩΝΤΑΣ στο Μενίδι. Στόχος της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του ανδρικού για την κάλυψη των αναγκών του εν όψη Β' ΕΣΚΑ. Για προσκλήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 6945101669 (κ. Ελένη)



Αναλυτικά ο αγώνας:

ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ - ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 46-78
Δεκάλεπτα
Διαιτητές: Γιαννακόπουλος, Δόξας.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Μπαλούκας 1, Σιγανός 13(3), Ντάσης, Χαλκιάς 16(1), Μανιάς 14(4), Νασόπουλος 5(1), Ζορμπάς Λ 9(1), Πέργουλης 2, Μητρέλος 6, Τεπενκιόζης 12(3).